Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Σεφ Έκτορας Μποτρίνι



«Η γαστρονομία είναι για όλους»


Γνώρισα τον Έκτορα Μποτρίνι όταν πρωτοκυκλοφόρησε το περιοδικό Golden Flower και ήδη είχε πάρει τον πρώτο του  «Χρυσό σκούφο» από το 2003. Από τότε  βέβαια ο σεφ έχει κάνει πάρα πολλά κι ανάμεσα τους και η περίφημη εκπομπή «Εφιάλτης στη Κουζίνα», που ξεκίνησε το 2009. O Έκτορας Μποτρίνι είναι η 3η γενιά Μποτρίνι, που διαπρέπει στη γαστρονομία. Γιος του σεφ Ετρούσκο Μποτρίνι μεγάλωσε από μικρός σε ένα περιβάλλον με κορυφαίους έλληνες και ξένους σεφ, μεγάλωσε ακούγοντας από τον παππού του για σάλτσες, συνταγές και μαγειρικά υλικά, ταξιδεύοντας από μικρός σε κουζίνες όλου του κόσμου…  Η γιαγιά Μαρία Μποτρίνι είχε εστιατόριο στο Σαν Βιντζέτσο στην Τοσκάνη. Η κουζίνα της ήταν κλασσική Τοσκάνης και η παράδοση συνεχίζεται σήμερα με συνταγές στο εστιατόριο της Κέρκυρας. Το αποτέλεσμα ένας ώριμος σεφ με γαστρονομικές δημιουργίες υψηλού επιπέδου, που προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες, με μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές κι απίστευτους συνδυασμούς.

Πως σας ακούγεται το καρπάτσιο μοσχαριού με ζελέ πράσινου τσαγιού με χαβιάρι ή σοκολατάκι με χαβιάρι;  Στο οικογενειακό βραβευμένο  εστιατόριό του «Etrusco»  στην Κέρκυρα, στη Κάτω Κορακιάνα, που δημιούργησε το '92 ο πατέρας Ετρούσκο Μποτρίνι, έχει συγκροτήσει από 1999, που ανέλαβε σεφ, μια εκπληκτική μαγειρική ομάδα.  Για εκείνον συστατικά αυτής της επιτυχημένης συνταγής είναι  η παράδοση και η ελευθερία δημιουργίας. Διαθέτουν  στο “Etrusco” μια υπερσύγχρονη κουζίνα με εξοπλισμό, που δεν συναντάς εύκολα στη χώρα. Στους ιδιόκτητους κήπους φυτεύουν βιολογικά λαχανικά και έχουν δική τους παραγωγή ακόμη και στα αλλαντικά…  Το κελάρι  αρκετά μεγάλο, διαθέτει 600 ετικέτες κρασιών από όλον τον κόσμο.  Όμως η απόλυτη πραγμάτωση ονείρου του Έκτορα έρχεται με τη δημιουργία το 2012 του αθηναϊκού εστιατορίου  Botrinis Restaurant στο Χαλάνδρι, σε μια όμορφη μονοκατοικία, που περιβάλλεται από έναν όμορφο καταπράσινο κήπο για τις  ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μίνιμαλ αισθητική, άνεση και διακριτική πολυτέλεια  χαρακτηρίζει τους  χώρους, ενώ το μενού είναι μια σύνθεση πιάτα υπογραφή του σεφ Μποτρίνι με κάποια απλούστερα. Το Botrinis Restaurant ήδη βραβεύτηκε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του με Χρυσό Σκούφο (Απρίλιος 2012) κι έγινε σημείο αναφοράς. www.botrinis.com

Αγαπημένο του το παραδοσιακό πιάτο Τοσκάνης «φιορεντίνα», ένα πιάτο με ψητό στη σχάρα μοσχάρι, το οποίο θα το συνόδευε με κρασιά Τοσκάνης... κόκκινα Super Tuscane. Σημαντική άποψη του, που δεν ξεχνώ, ότι οι σχολές πρέπει να βγάλουν έλληνες σεφ, που θα φέρουν την επανάσταση στη μαγειρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου