Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

TIP OF THE DAY - BEAUTY Φρούτα & λαχανικά



H επιδερμίδα μας βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις από το περιβάλλον, τις κακές μας συνήθειες, τις καιρικές μεταβολές. Στη διαρκή αυτή προσπάθεια του δέρματος μας, μοναδικοί σύμμαχοι του στην επαναδόμηση και επανόρθωση, είναι ουσίες, που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά. Η οξείδωση προκαλεί στο δέρμα λεπτές γραμμές, ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας και υγρασίας, άτονο, το κάνει τραχύ θαμπό, και με δυσχρωμίες. Οπότε πρέπει να βοηθήσουμε το δέρμα μας να ανταπεξέλθει στις επιθέσεις, κυρίως με αντιοξειδωτικά, που προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες και καθυστερούν τα σημάδια της γήρανσης.



Aντιοξειδωτικά 


Vit. C είναι γνωστή η αντιοξειδωτική της δράση την βρίσκουμε σε φρούτα & λαχανικά, στα σταφύλια, εσπεριδοειδή, φράουλες, πιπεριές, βατόμουρα...

Vit. Ε ενυδατική, αντιοξειδωτική, θρεπτική δράση την βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, φυτικά λάδια, δημητριακά.

Ιχνοστοιχεία: ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο, τα βρίσκουμε στα θαλασσινά, ξηρούς καρπούς, μανιτάρια, σύκα, όσπρια, φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά.

Συνένζυμο Q10: λιπαρά ψάρια, όσπρια, πράσινο και λευκό τσάι…

Φλαβονοειδή : σταφύλια, φράουλες, μπρόκολο...





Τα σύγχρονα προϊόντα κοσμετολογίας με αντιοξειδωτική δράση, που χρησιμοποιούμε έχουν την βάση τους στα παραπάνω, και σαν στόχο την καταστολή της δημιουργίας ελεύθερων ριζών για την διατήρηση της νεότητας. Βέβαια σε αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να προσέχουμε την ημερομηνία λήξης και την διατήρησή τους στο ψυγείο, γιατί οι Vit. C, E, είναι πολύ ευαίσθητες και έχουν μικρό χρόνο ζωής. Βασική ανάγκη είναι η αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο για το δέρμα μας . Μείωση ή διακοπή του  καπνίσματος ,καταστρέφει τα αντιοξειδωτικά στοιχεία. 
(Πηγή αισθητικός κ.Γραψοπούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου