Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Save the Arctic - λίγες μέρες ακόμη... Προλαβαίνετε!



 
Μένουν ακόμη 4 μέρες μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, όπου λήγει η μεγάλη καμπάνια Save the Arctic με συγκέντρωση ονομάτων από όλον τον κόσμο. Μπορείτε ακόμη να προλάβετε και να γράψετε το όνομα σας στη σημαία, που θα δημιουργηθεί στο βυθό του ωκεανού... στον Βόρειο Πόλο. Υπογράψτε σε αυτό το link

Με αυτό τον τρόπο ζητάμε από τους ηγέτες να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο καταφύγιο σε αυτή τη μη κατοικίσιμη περιοχή του Βόρειου Πόλου, να απαγορεύσουν τις εξορύξεις πετρελαίου και τη βιομηχανική αλεία με την υπεραλείευση στα αρκτικά νερά. Χώρες περιμετρικά, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία μπορεί στο μέλλον να συγκρουστούν λόγω συμφερόντων στη περιοχή. Είναι πια γνωστό σε όλους μας ότι τα τελευταία 30 χρόνια, έχουμε χάσει τα τρία τέταρτα του πάγου, που επιπλέει και καλύπτει το βορειότερο τμήμα του πλανήτη μας.  Για περισσότερα από 800.000 χρόνια, ο πάγος αποτελούσε ένα από τα μόνιμα χαρακτηριστικά του Αρκτικού Ωκεανού.  
Σύμφωνα με τη καμπάνια, εξαιτίας της εμμονής μας στα βρώμικα ορυκτά καύσιμα, ο πάγος λιώνει και στο κοντινό μέλλον η Αρκτική κινδυνεύει να μείνει χωρίς πάγο για πρώτη φορά από τότε που οι άνθρωποι εμφανίστηκαν στη Γη. Αυτό θα ήταν καταστροφικό, όχι μόνο για τους κάτοικους, τις πολικές αρκούδες, τις φάλαινες, τους θαλάσσιους ίππους και τα άλλα είδη που ζουν εκεί, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Για να τρυπήσεις σε αυτή τη περιοχή, χρειάζονται τεράστια τρυπάνια, λιώσιμο των πάγων με ζεστό νερό... ενώ καταστροφικές πετρελαιοκηλίδες είναι θέμα χρόνου.  Ο πάγος της Αρκτικής αντανακλά μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας στο διάστημα και διατηρεί ολόκληρο τον πλανήτη μας δροσερό, σταθεροποιώντας το κλίμα, στο οποίο βασιζόμαστε για να καλλιεργήσουμε την τροφή μας. 

Η προστασία των πάγων σημαίνει προστασία όλων μας. Όπως και στην Ανταρκτική θέλουμε τον Αρκτικό Ωκεανό, μέρος αφιερωμένο στην ειρήνη και την επιστήμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου