Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΚΑΡΔΙΤΣΑ - 3η ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ



Η Καρδίτσα έρχεται  3η στην Ευρώπη σε σχέση με τον πληθυσμό στην χρήση ποδηλάτου, μετά την Κοπεγχάγη και το Άμστρενταμ!  Άλλωστε είχε από τους πρώτους και μεγάλους ποδηλατοδρόμους της χώρας και σε ολόκληρο τον νομό  γίνονται σε αγωνιστικό επίπεδο πέντε αγώνες ετησίως. Οι αγωνιστικοί τύπου αγώνες γίνονται στην λίμνη Πλαστήρα, στην λίμνη Σμοκόβου, στα Άγραφα, μέσα  στην πόλη της Καρδίτσας και στον δήμο Σοφάδων. 
Ποδηλατώντας στη λίμνη του Σμοκόβου
Σύμφωνα με στατιστικά το 70% των κατοίκων της Καρδίτσας χρησιμοποιούν ποδήλατο, ενώ δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει το δικό του. Στον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας υπάρχουν μέλη από 8 έως 54 χρονών. Επίσης σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ομίλου, Θωμά Αρβανίτη, ακόμη λαμβάνουν χώρα και οι Λαϊκοί Αγώνες,  όπως ο γύρος της  Καρδίτσας περίπου 2 φορές τον χρόνο, τα Τιτάνια στο  Δήμο Παλαμά και μάλιστα κάποια χωριά κάνουν του δικούς τους λαϊκούς γύρους.  
 
Στην Καρδίτσα εδώ και λίγες ημέρες η δημοτική αρχή διέθεσε κάρτες χρήσης του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, σε περιορισμένο αριθμό δημοτών, που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή. Θα παραλαμβάνουν ποδήλατα από τους σταθμούς και θα τα επιστρέφουν σ' αυτούς. Οι σταθμοί της Καρδίτσας περιλαμβάνουν 102 θέσεις κλειδώματος ποδηλάτων... περίπου 17 ανά σταθμό... διαθέτουν οθόνη αφής για απευθείας  εγγραφή στο σύστημα.  
 
Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχει αντιληφθεί την επανάσταση του ποδηλάτου. Ήδη η γερμανική κατασκευάστρια εξαρτημάτων Bosch παρουσίασε τον δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα για ποδήλατα το φθινόπωρο 2012.  Μετά ακολούθησαν όλες οι άλλες εταιρείες... η Audi, BMW (iPedelec), η Mercedes (Smart eBike), η Volkswagen, η Matra… παρουσιάζοντας τα ηλεκτρικά τους ποδήλατα... και φυσικά πανάλαφρα, αναδιπλούμενα,  γεμάτα ηλεκτρονικά, όπως GPS και ταμπλό για κινητό τηλέφωνο και ηχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου