Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας επιλογή των Σουηδών αθλητών



 Το σουηδικό κρατικό κανάλι SVT1 επέλεξε την Ελλάδα, ως τοποθεσία πραγματοποίησης των γυρισμάτων για το φετινό κύκλο ενός από τα πιο δημοφιλέστερα προγράμματα της. Η πρεμιέρα του προγράμματος Mastarnas-Mastare (“Πρωταθλητής των Πρωταθλητών”) στο SVT1, έγινε την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 20.00, επιλέγοντας τη Μεσσηνία για τα γυρίσματα. Είναι ένας διαγωνισμός μιας ομάδας βετεράνων διακεκριμένων αθλητών, πρώην Ολυμπιονικών (ποδοσφαιριστές, κολυμβητές, αθλητές στίβου, πυγμάχοι, κ.ά.), οι  οποίοι θα συναγωνιστούν  σε διάφορα αγωνίσματα, με στόχο να αναδειχθεί στο τέλος ο “Πρωταθλητής των Πρωταθλητών”.
 
Το Mastarnas-Mastare, προβάλλεται για 5η συνεχόμενη τηλεοπτική περίοδο, είναι από τα δημοφιλέστερα της σουηδικής τηλεόρασης, με τηλεθέαση που αγγίζει περίπου τα 2,2 εκατ. τηλεθεατές. Ο “Τελικός” του προηγούμενου κύκλου είχε 2.745.000 θεατές. Η εταιρεία παραγωγής Meter Television ήταν σε διαρκή επαφή με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, το διευθυντή τον κ. Θεόδωρο Θαλασσινό (έτος 2012) και την υπεύθυνη Επικοινωνιών κα Αλεξάνδρα Σαραντίδη, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό με τις τοπικές αρχές. Η σκανδιναβική αγορά αποτελεί μία παραδοσιακά μεγάλη τουριστική αγορά για την πατρίδα μας, έτσι η επιτυχής πραγματοποίηση της τηλεοπτικής σειράς θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Ελλάδας στην Σουηδία και τη Νορβηγία, όπου γίνεται ταυτόχρονη προβολή της σειράς. 
 
Σκοπός της σειράς είναι να προβάλλει τον αθλητισμό, τη ζωή των Ολυμπιονικών, σε ένα φυσικό περιβάλλον που θα αναδεικνύει τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού. Το πρόγραμμα έχει βραβευτεί για δύο συνεχόμενες χρονιές με το τηλεοπτικό βραβείο “KRISTALLEN”, που είναι το αντίστοιχο ΕΜMY award. Η τελική επιλογή της Μεσσηνίας, έγινε από την ομάδα παραγωγής του προγράμματος κατόπιν εναλλακτικών προτάσεων του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, αλλά και διερευνητικών ταξιδιών εκπροσώπων της παραγωγής βασιζόμενοι στις απαιτήσεις του προγράμματος. Επίσης, θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στην Πύλο, γενέθλιο τόπο του Κ. Τσικλητήρα, Χρυσού Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών αγώνων της Στοκχόλμης το 1912.
 
Ήδη η προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων έχει σπάσει τα κοντέρ. Στατιστικά τηλεθέασης δείχνουν ότι το πρώτο επεισόδιο στις 17 Μαρτίου παρακολούθησαν 2,6 εκατ. τηλεθεατές, δηλαδή μερίδιο τηλεθέασης 59%. Αντίστοιχα το δεύτερο επεισόδιο, που προβλήθηκε την Κυριακή παρακολούθησαν 2,35 εκατ. τηλεθεατές, που σημαίνει 56,7% μερίδιο τηλεθέασης. Το κάθε επεισόδιο μάλιστα προβάλλεται δύο φορές σε επανάληψη μέσα στην εβδομάδα, γεγονός, που αυξάνει ακόμη περισσότερο τη προβολή της Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου