Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ - Ορεινός αγώνας τρεξίματος «Στα χνάρια της Αρκούδας»



Διοργανώνεται τη Κυριακή με στόχο τη σχεδίαση της διαδρομής, που θα φέρει τον αθλητή μέσα από τον βιότοπο της αρκούδας και έτσι θα  τον ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα της καφέ αρκούδας. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 36,5χλμ. με 2.350μ. υψομετρικής διαφοράς. 
 
Ο αγώνας τρεξίματος είναι μια οργάνωση του Αθλητικού Ομίλου Μετσόβου, με τη βοήθεια των Δήμου Μετσόβου, Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου, Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Ορειβατικού Μορφωτικού Συλλόγου Ανήλιου. 


Ο ορεινός αγώνας περνά από ιστορικά μονοπάτια κι ιδιαίτερης αισθητικής και φυσικής αξίας μνημεία της περιοχής, με το πρώτο κομμάτι μήκους 20 χλμ. να βρίσκεται ανατολικά του Αράχθου στην περιοχή του Ανηλίου και το δεύτερο μήκους 16,5χλμ. δυτικά του Αράχθου στην περιοχή του Μετσόβου. Η διαδρομή περνάει από παλιά μονοπάτια που με πολύ εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους αθλητές την ημέρα του αγώνα, αλλά απ’ όλους μας για περίπατο ή ορειβασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου