Τρίτη 21 Μαΐου 2013

“ENOUGH!/ΑΡΚΕΤΑ! ” από τους Γιατρούς του Κόσμου και ποδηλατοδρομία στις 2 Ιουνίου



Πρόγραμμα προώθησης της ανοχής στη διαφορετικότητα και πρόληψης της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.
 
Οι Γιατροί του Κόσμου και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ενώνουν τις δυνάμεις τους υλοποιώντας το πρόγραμμα “ENOUGH!” – «ΑΡΚΕΤΑ!»,  με σκοπό την ευαισθητοποίηση και  ενημέρωση για τις επώδυνες επιπτώσεις του ρατσισμού, την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων και της ατιμωρησίας που τα συνοδεύει, την προστασία των θυμάτων και την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών. 

Το πρόγραμμα “ENOUGH!” (Αρκετά!), το οποίο χρηματοδοτείται από το Open Society Foundations στο πλαίσιο του Fund to Counter Xenophobia, προβλέπει:
1. στην παροχή νομικής συνδρομής σε θύματα ρατσιστικής βίας και την πλήρη υποστήριξη των υποθέσεων που καταλήγουν στην προσοχή των Ελληνικών Δικαστηρίων
2. στην εξασφάλιση της ιατρικής κάλυψης των θυμάτων μέσω των Ανοιχτών Πολυιατρείων των Γιατρών των Κόσμου
3. στην κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων
4. στην εκπόνηση της Εθνικής Έκθεσης για την Ξενοφοβία και τη Ρατσιστική Βία στην Ελλάδα
5. στην πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
6. στην πραγματοποίηση επισκέψεων σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική που βρίσκονται σε περιοχές με έντονο το φαινόμενο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού
 
H ηλεκτρονική διεύθυνση enough@mdmgreece.gr δημιουργήθηκε με σκοπό τη διευκόλυνση της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, τον εντοπισμό των θυμάτων και τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για τις υποθέσεις που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και είναι ανοιχτή σε όλα τα άτομα και τους φορείς που ενδιαφέρονται να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.
 
Στις 2 Ιουνίου 2013, έχει προγραμματιστεί ποδηλατοδρομία. Ήδη αυτή την εβδομάδα, που πέρασε, ποδηλάτες από 45 πόλεις της Ελλάδας συμμετείχαν στην 6η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία, διαδηλώνοντας για ένα άλλο θέμα, την Οδική ασφάλεια.  Ο Μάης σαν ποδηλατομήνας (με δεκάδες ποδηλατικές δραστηριότητες), συνεχίζεται ... Οι Γιατροί του Κόσμου σας καλούν σε Ποδηλατοδρομία, που διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 με αφετηρία το Σύνταγμα στις 09.30 π.μ. με τερματισμό στο Πάρκο Φλοίσβου, Π. Φάληρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου