Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΣΠΕΤΣΕΣ: 13-16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, «Spetses Classic Yacht Race 2013»




Στο νησί των Σπετσών και συγκεκριμένα μεταξύ Σπετσών και Πελοποννήσου, πραγματοποιείται το 3o Spetses Classic Yacht Race, που ξεκίνησε στις 13  και θα διαρκέσει μέχρι και τη Κυριακή 16 Ιουνίου!  Συμμετέχουν μερικά από τα ομορφότερα κλασσικά σκάφη και παραδοσιακά καΐκια  της  χώρας, ενώ υπάρχουν συμμετοχές και από το εξωτερικό. 


Διοργανωτής του αγώνα είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας του και Διοργανωτής Φιλοξενίας το διεθνώς βραβευμένο “Poseidonion Grand Hotel”. Ο Αγώνας των κλασικών γιωτ τιμά και αναδεικνύει και φέτος τις αξίες της ελληνικής ναυτοσύνης και του Ευ Αγωνίζεσθαι. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών, καθώς  αρωγοί είναι το «Μουσείο Μπουμπουλίνας» και η «Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών».
 
Μπροστά από το Poseidonion Grand Hotel δόθηκε στους θεατές η δυνατότητα να θαυμάσουν τις προσπάθειες των αγωνιζομένων. Τα σκάφη που συμμετέχουν, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:  
- Κλασικά σκάφη- με τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με το έτος ναυπήγησης: Vintage (μέχρι το 1947), Classic (1948- 1975), Spirit of Tradition (1976 και μετά)
- Παραδοσιακά Καΐκια
- Λατίνια 

Στη φετινή διοργάνωση υπήρξαν  περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό... π.χ. γιώτ όπως το J Class «Shamrock V». Στο SCYR 2013 συμμετέχουν σκάφη τύπου “Dragon”, κατηγορία σκαφών με την οποία η Ελλάδα κατέκτησε το 1ο Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο στην Ιστιοπλοΐα στη Ρώμη το 1960. Σκάφη και καΐκια ταξίδεψαν από  Κρήτη,  Σύρο, Πάρο, Άνδρο και Κέρκυρα ειδικά για το SCYR


Επίσημος Xρονομέτρης του Spetses Classic Yacht Race 2013, είναι η εταιρεία κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ “Folli Follie», που τα έσοδα από το συλλεκτικό ρολόι της συλλογής “Regatta” σε αριθμημένα αντίτυπα αποκλειστικά για το Spetses Classic Yacht Race, θα διατεθεί για τους κοινωφελείς σκοπούς του Αγώνα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Chivas Regal συμμετέχει ως χορηγός της διοργάνωσης, με απονομή του βραβείου «Spirit of Chivalry - Chivas Honour Award –Spetses Classic Yacht Race 2013». Η «Ε. Αθηνιωτάκης – Σπέτσες», ως Αθλοθέτης θα προσφέρει τα κύπελλα του αγώνα. Υποστηρικτές του SCYR 2013: Resort “AMANZO’E” στο Πόρτο Χέλι, αθλητικά «ASICS», η “QATAR AIRWAYS”...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου