Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2013, Eκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό στη Λέσβο



Η Εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό θα ξεκινήσει το απόγευμα 19.30 τη Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 και η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί όλη τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στη Μυτιλήνη.  Ήδη από τη Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, θα γίνει η συνάντηση των μελών της οργανωτικής επιτροπής με τους σχετικούς τοπικούς φορείς, για θέματα που αφορούν τον Μητρικό Θηλασμό, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τη Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στις 8 μμ, θα μιλήσει η Στέλλα Εγγλέζου με θέμα «Μητρικός Θηλασμός: Γνωρίζοντας το παρελθόν- Σχεδιάζουμε το μέλλον» και θα ακολουθήσει η μουσική εκδήλωση μετά τις  9 μμ. Μετά τις 10 το βράδυ αναμένεται και μικρή δεξίωση στο χώρο της έκθεσης.

 
Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 εκτός από την Στέλλα Εγγλέζου (θέμα «Φιλικό για το Βρέφος Νοσοκομείο-Baby Friendly Hospital»), θα μιλήσουν οι κυρίες:  Τσίλια Αναστασία, Φίλη Μαρία, Ζίχναλη Ειρήνη, Σγάρτσου Κατερίνα, Παπαφίλη Αγγελική,Εγγλέζου Στέλλα, Μουρατίδου Ελένη, Κλέππερ Ντανιέλα, Σιάρμπα Βαρβάρα,Μπενέτου Βίκυ, Τζαχρήστα Χαρά... Θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο για τον τρόπο προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού στην καθημερινή πράξη... «Τι Γνωρίζουμε; Τι Κάνουμε; Τι Περιμένουμε;»

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

• Έκθεση Κουτσούνας. (κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων)

"Κουτσούνες" είναι οι κούκλες, που η παραδοσιακή Ελληνίδα μάνα έφτιαχνε για τη νεογέννητη κόρη της,σαν πρώτο παιχνίδι,με σκοπό να τη μυήσει και να την ευαισθητοποιήσει στο Μητρικό Θηλασμό.Παρουσιάζονται 3 ενότητες

• Κουτσούνες Εποχής • Κουτσούνες Πελαγίσιες • Σύγχρονες Κουτσούνες

Οι "Κουτσούνες" είναι χειροποίητες, φτιαγμένες με ό,τι βρίσκεται στο σπίτι: μικρά κομμάτια από ύφασμα, δαντέλες, κορδέλες, άδεια καρούλια κλωστής, βαμβάκι, καλσόν, σύρμα και φυσικά βελόνι, δακτυλήθρα, κλωστή, καρφίτσες και ψαλιδάκι.

Χειροτεχνία: Θέμις Ζάχου, Έλενα Καμπίτη Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη Μακέτα: Βάσω Καμπίτη

• Έκθεση αφίσας σχετικής με τον Μητρικό Θηλασμό. (κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων)

• Μουσική Εκδήλωση από την ομάδα του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής «Αναγνωστήριο Αγιάσου»,την Κυριακή 1 Ιουλίου 2013. Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος: Νίκος Ανδρίκος, διδάκτωρ Μουσικολογίας, Υπεύθυνος λειτουργίας και διδάσκων του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής «Αναγνωστήριο Αγιάσου».

Συμμετέχουν οι:

Βελλέ Μαντώ Γιαννακοπούλου Μάρω

Μαϊστρέλλη Ιωάννα Μαϊστρέλλη Παναγιώτα

Μπαρίκου Ηρώ Ξυδιά Λήδα

Παρασκευοπούλου Άννα Πετρίδη Ρενάτα

Σεϊτανίδου Μαρία Χριστίδου Βαγγελιώ

Τραγούδι-βιολί-κανονάκι-τσέλο-πολίτικο λαούτο-κρουστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου