Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, TO CISD ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ



Σήμερα το CISD, το «Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη» πραγματοποίησε ανοικτή δημόσια συζήτηση με θέμα «Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» ακριβώς τη παραμονή της Ημέρας Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου και την ημέρα έναρξης της GREEN WEEK 2013 στις Βρυξέλλες, όπου φέτος το κεντρικό θέμα είναι ο καθαρός αέρας “Cleaner air for all”! 


Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με καλωσόρισμα από Εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς η GREEN WEEK υποστηρίζεται από το ελληνικό Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη προσπάθεια για ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών για ποιότητα ζωής, καθαρότερο περιβάλλον, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.


Ανάμεσα στους εισηγητές σημανικά ονόματα από το χώρο του Περιβάλλοντος, η πρόεδρος του CISD, Μαργαρίτα Καραβασίλη Αρχιτέκτων dplg Πολεοδόμος – Χωροτάκτης, ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Τσάλτας, η Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Στέλλα Κυβέλου, η Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΚΑΠΕ κ.Εύη Τζανακάκη, ο Καθηγητής στο ΕΜΠ κ.Θάνος Βλαστός, από την επιστημονική Επιτροπή CISD ο κ. Γιώργος Αγερίδης ... και άλλοι...


Όπως αναφέρουν από το Παρατηρητήριο, βασική συνιστώσα στη προσέγγιση της αειφόρου ανάπτυξης είναι η εφαρμογή ορθών πρακτικών περιβαλλοντικής διακυβέρνησης, που πηγάζουν από ένα νέο πρότυπο συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών, βασισμένο στην ελεύθερη πρόσβαση στην περιβαλλοντική πληροφορία, ταυτόχρονα με ένα άλλο πρότυπο πολιτικής διακυβέρνησης.  Η ανοικτή αυτή συζήτηση για την περιβαλλοντική διακυβέρνηση δίνει την ευκαιρία της ανάδειξης όλων των πτυχών, που τη συνθέτουν, ενώ φιλοδοξεί να φέρει στο προσκήνιο το έλλειμα πληροφόρησης και συμμετοχής, που εξακολουθεί να υπάρχει, οδηγώντας τις ενδιαφερόμενες κοινωνικές ομάδες σε άνισους αγώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου