Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ηρώ Φραγκιουδάκη «Μυθοπλασιών συνέχεια…»



«Μυθοπλασιών συνέχεια…» Συνεχίζοντας το όνειρο και τις μικρές ιστοριούλες, στον καμβά της, που απεικονίζουν με έντονα χρώματα, αληθινά παραμύθια του τότε και του σήμερα…
 Όπως λέει η Ηρώ: «Τα παραμύθια απάλυναν τις ανασφάλειές μας, ήταν βάλσαμο στην καρδιά μας. Μας βοηθούσαν να περιμένουμε με αισιοδοξία το αύριο φτιάχνοντας έναν δικό μας φανταστικό κόσμο περιμένοντας τον δικό μας πρίγκιπα ή πριγκίπισσα.
Τα παραμύθια όμως είχαν και δράκους. Πρίγκιπες, που με ένα φιλί αγάπης μεταμορφωνόντουσαν σε βάτραχο και απογοήτευαν την τρυφερή παιδική μας καρδιά…

Η ιδέα μου ήταν να φτιάξω ένα παραμύθι για μεγάλους, που μέσα απ’ αυτό να βγαίνουν αλήθειες. Αλληγορικές έννοιες με χιούμορ και καυστική σάτιρα με χρώματα αισιοδοξίας περιμένοντας ο δικός μας βάτραχος να μεταμορφωθεί ίσως με ένα φιλί σε πρίγκιπα…»

 

Στο αφιέρωμά της στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και τις μυθοπλασίες του έχει δημιουργήσει σατιρικό υλικό, ιστοριούλες και τραγούδια, που θα παρουσιαστούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού» μαζί με την έκθεση της, που αποδίδουν με χιουμοριστική διάθεση και συνδέουν το παρελθόν με το σήμερα από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς της μυθοπλασίας.

Η έκθεση θα γίνει 13-9-2013,  ώρα 20.30  στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ (Αλκαμένους 175 Αθήνα).



Λίγα λόγια για την Ηρώ Φραγκιουδάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Λονδίνο, στη LEIGH DAYCO PEIRY HOUSE LONDON, με αξιόλογους δασκάλους. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης στην Αθήνα, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα και στη Σχολή RADA στο Λονδίνο. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και στην τηλεόραση.

 

Eικαστικές εκθέσεις της έχει παρουσιάσει στο Θέατρο Έναστρον, σε διάφορες αίθουσες, όπως Πανταζίδης κλπ., στην Ελληνική Κοινότητα του Λονδίνου, στο Hilton στα πλαίσια του Money Show 2009,στην Πύλη Αγ. Γεωργίου στο Ηράκλειο καθώς και στα Χανιά.



Με αγάπη και με νέες ιδέες συνεχίζει την πορεία της στον δύσκολο δρόμο της Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου