Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - στην Ελλάδα η μεγαλύτερη πτώση τιμών στα ξενοδοχεία από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη



Σεπτέμβρης σημαίνει το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και πτώση των ξενοδοχειακών τιμών. Φέτος ο Αύγουστος αποτέλεσε τον ακριβότερο μήνα των τελευταίων 3 χρόνων με τη μέση τιμή να κυμαίνεται τον Αύγουστο στα 131 ευρώ ανά διανυκτέρευση και τον Σεπτέμβριο να κατρακυλά στα 103 ευρώ. Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr, οι μέσες τιμές διανυκτέρευσης στην Ελλάδα ακολουθούν πτωτική τροχιά και την ίδια στιγμή το ποσοστό μείωσης είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές ανά διανυκτέρευση πέφτουν αισθητά το Σεπτέμβριο με ποσοστό μείωσης 21% σε σχέση με τον Αύγουστο. Η ίδια πτώση τιμών και στη Κύπρο. Στο νησί της Αφροδίτης η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση ακολουθεί πτωτική τροχιά και προσγειώνεται στο μείον 12% σε σχέση με τον Αύγουστο (129 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τον Αύγουστο, έναντι 114 ευρώ για το Σεπτέμβριο). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του προηγούμενο έτους οι τιμές παρουσιάζονται μειωμένες κατά 16% (135 ευρώ για το Σεπτέμβριο του 2012).
 
Το 72% αγγίζει η άνοδος των τιμών στις Ευρωπαϊκές πόλεις. Στην Ευρώπη το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των ξενοδοχειακών τιμών εντοπίζεται στο Βέλγιο (αύξηση 31% με τη μέση τιμή Αυγούστου να κυμαίνεται στα 95 ευρώ) και αυτό το μήνα να εκτοξεύεται στα 124 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Γερμανία, σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών παίζει και το επερχόμενο Octoberfest στο Μόναχο, με ποσοστό αύξησης 23% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (96 ευρώ για τον Αύγουστο 2019 και 118 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το Σεπτέμβριο 2013). Το ίδιο ποσοστό αύξησης τιμών, 23% παρουσιάζουν και η Γαλλία (126 ευρώ για τον Αύγουστο και 155 ευρώ για το Σεπτέμβριο του 2013) και η Ολλανδία (125 ευρώ για τον Αύγουστο και 154 ευρώ το Σεπτέμβριο 2013).  Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης των ξενοδοχειακών τιμών, της τάξεως του 72% καταγράφεται αυτό το μήνα στο Μόναχο.. δηλαδή η μέση τιμή εκτοξεύεται από 123 ευρώ τον προηγούμενο μήνα, στα 212 ευρώ ανά διανυκτέρευση το Σεπτέμβριο. Πολύ υψηλό το ποσοστό αύξησης των τιμών στο Μιλάνο και στο Παρίσι, με 52% και 49% αντίστοιχα. Όσο προχωράει ο χειμώνας, οι κατεξοχήν δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί, βάζουν τα καλά τους για να υποδεχτούν τους επισκέπτες και παράλληλα ανεβάζουν τις τιμές τους δραματικά.

Πληροφορίες www.trivago.gr
Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 160 διαφορετικά booking sites. O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς Eυρωπαϊκές πόλεις. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις ένα εκατομμύριο καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση, που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 45 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου