Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η Dr Vandana Shiva σε εκδήλωση για τη ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ στην Αθήνα!




Επισκέφθηκε τη χώρα μας η διάσημη περιβαλλοντική ακτιβίστρια και συγγραφέας Dr Vandana Shiva... και είμαι πολύ ενθουσιασμένη, που τη γνώρισα από κοντά στην εκδήλωση για τη Βιοποικιλότητα, που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ΠΕΛΙΤΙ και ο Δήμος Αθηναίων στις 7 Οκτωβρίου 2013. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μουσείου Ακρόπολης μίλησαν η Iga Niznik (εκπρόσωπος της Αυστρίας στις Βρυξέλλες για τα θέματα βιοποικιλότητα – lobbist), ο Παναγιώτης Μανίκης, ο Μάρκος Καφούρος, η Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Δημ. Κυριακάκης... ενώ η ψυχή της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης του ΠΕΛΙΤΙ, ο οποίος έπαιξε σημαντικότατο ρόλο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
 
Η Dr Vandana Shiva έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία και για 40 χρόνια δίνει αγώνες για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα... Είναι πολυβραβευμένη με αμέτρητες διακρίσεις παγκοσμίως... το περιοδικό ΤΙΜΕ την κατέταξε ως μια από τις σημαντικότερες γυναίκες, ενώ είναι μέλος του International Forum on Globalization (μαζί με Jerry Mander, Edward Goldsmith, Ralph Nader, Jeremy Rifkin...) και εκπρόσωπος της κίνησης alter-globalization movement.. δηλαδή της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης.
 
Η εκδήλωση με τις ομιλίες ήταν επιτυχημένη και γεμάτη με πληροφορίες.  Το μήνυμα είναι ένα... η Ελλάδα θα πληγεί περισσότερο από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη νέα νομοθεσία για την διακίνηση σπόρων, καθώς έχει πλούσια βιοποικιλότητα... και για να μιλάμε και ποσοτικά, το μισό της ευρωπαϊκής βιοποικιλότητας (από τα 12.000 είδη βιοποικιλότητας, τα 6.000 είδη βρίσκονται στη χώρα μας). Η Dr Vandana Shiva πιστεύει ότι μόνο δύο χώρες μπορούν να αντιστρέψουν τη κατάσταση και να πολεμήσουν τις πολυεθνικές και τα χημικά... η Ιταλία και η Ελλάδα, γιατί έχουμε διασώσει τη βιοποικιλότητα μας!
Dr Vandana Shiva, Panagiotis Sainatoudis, Electra Koutouki
στο βήμα ο Μάρκος Καφούρος μιλάει για τη βιοποικιλότητα της Σαντορίνης
στο βήμα ο Παναγιώτης Μανίκης













η Γενική Γραμματέας του Υπ.Περιβάλλοντος Νάντια Γιαννακοπούλου
   
στο βήμα ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης του ΠΕΛΙΤΙ
Dr Vandana Shiva, Παναγιώτης Σαϊνατούδης, Ηλέκτρα Κουτούκη
Dr Vandana Shiva στην Αθήνα





                                                         
                        



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου