Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

To Pollok Country Park στη Σκωτία



Μια από τις ομορφότερες αναμνήσεις μου από τη Σκωτία είναι η επίσκεψη μου στο Pollok Country Park έξω από τη Γλασκώβη. Με ξενάγησε η Shona Lewendon, ενώ τα δύο μικρά της ήταν ήδη ενθουσιασμένα από την αναγγελία ότι θα πάμε!


To Pollok Country Park  είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Γλασκώβης στην Σκωτία, που περιέχει το εντυπωσιακό Pollok House, καθώς και την Burrell Collection. Το 2007 ψηφίστηκε το καλύτερο πάρκο της Αγγλίας και το 2008 ως το καλύτερο πάρκο της Ευρώπης!
 
Οι εκτεταμένες εκτάσεις με δάση και οι κήποι είναι ένα ήσυχο καταφύγιο και για τους επισκέπτες και για την άγρια ζωή!
 
Το Pollok House είναι ένα από τα πιο κομψά σπίτια της Γλασκώβης και άνηκε στην οικογένεια Maxwell για γενιές, οι οποίοι έζησαν στη περιοχή του Pollok από το 1269.
 
Το σπίτι περιέχει μια εκπληκτική συλλογή από ισπανική τέχνη και ένα υπέροχο «δωμάτιο τσαγιού», που αξίζει να επισκεφθείτε!
 
Τριγύρω το πράσινο είναι τόσο έντονο και η φύση σφύζει ζωή!  Στο ποτάμι υπάρχουν πάπιες και άλλα πουλιά...  Τα μονοπάτια είναι τόσο πολλά και οδηγούν σε διαφορετικά τοπία, διαμορφωμένους χώρους και εμπειρίες.
 
Επίσης το πάρκο φιλοξενεί τη συλλογή Burrell, που ονομάστηκε από τον δωρητή, τον πλοιοκτήτη Sir William Burrell. Περιέχει κομμάτια τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ποικιλία και το εύρος είναι εντυπωσιακή.
 
Μέσα στο πάρκο υπάρχουν επίσης ένας κλειστός βοτανικός κήπος, ένας σταύλος «Old Stable Courtyard and Sawmill», πάρκο για παιχνίδια, μονοπάτια για mountain bike, ένας κήπος άγριας ζωής, μονοπάτια μέσα στο δάσος, μονοπάτια δίπλα στο ποτάμι και επίσης τα σκωτσέζικα βοειδή Highland cattle.
 
Το πάρκο Πόλλοκ είναι πλούσιο σε ιστορία, καθώς ήταν τμήμα του Old Pollok Estate και το πατρογονικό σπίτι της Maxwell Family. Βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά της πόλης της Γλασκώβης.
 
Το Pollok Country Park συνορεύει νότια με White Cart Water, βόρεια με τον δρόμο Dumbreck Road και ανατολικά με τους δρόμους Haggs Road και Pollokshaws Road. Η κύρια πρόσβαση στο πάρκο είναι από την είσοδο μέσω του δρόμου Pollokshaws Road.
 
Πρόσβαση για τους πεζούς υπάρχει από τον Dumbreck Road και από τη Γλασκώβη προς το Irvine Cycle Way από CorkerhillWalled Garden περιέχει πολλά ενδιαφέροντα φυτά για κηπουρούς όλων των ηλικιών.
 
Μάλιστα ο Woodland garden έχει ένα μονοπάτι μέσα στο δάσος, που μέσω του Library Garden, που καταλήγει στο Pollok House. Ο κήπος περιέχει πολλά Rhododendron cultivars και φυτικά είδη που αντικατοπτρίζουν τα βαθιά ενδιαφέροντα του Sir John Stirling Maxwell
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου