Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΟΠΑ ΓΟΠΑ! ...οι καθαρισμοί 10.000 ωρών ξεκίνησαν!



H Κυριακή 3 Νοεμβρίου ήταν γεμάτη από εκδηλώσεις και δράσεις για το περιβάλλον. Ο καλός καιρός βοήθησε να γίνουν με επιτυχία καθαρισμοί και εκθέσεις. Με σύνθημα «Όπα γόπα!» ξεκίνησε αυτή τη Κυριακή,  το κίνημα των 10.000 ωρών εθελοντικής εργασίας για τον καθαρισμό της πόλης και όχι μονο! Πρόκειται για πρωτοβουλία της ΒΑΤ (British American Tobacco Hellas) και μια όμορφη ιδέα της Advocate/Burson-Marsteller. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις, μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του κινήματος www.10000hours.gr και να μοιραστούν σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Ο δήμος Αθηναίων, η διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, εργαζόμενοι – εθελοντές της British American Tobacco Hellas, με σύνθημα το  «ΟΠΑ!ΓΟΠΑ» συναντήθηκαν την Κυριακή από τις 11 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου με σκοπό να κινητοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους καπνιστές να μη πετάνε τις γόπες τους στο δρόμο και να καθαρίσουν τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου από τα αποτσίγαρα. Όπως οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης, έτσι και ο πιθανότατα πιο σημαντικός πεζόδρομος της Αθήνας, η Αποστόλου Παύλου, υποφέρει από μια κακή συνήθεια των καπνιστών: τα αποτσίγαρα, τις λεγόμενες «γόπες» των τσιγάρων. Το ανθρώπινο δυναμικό της ΒΑΤ έχει κατατάξει την British American Tobacco Hellas μεταξύ των εταιρειών με τα «Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα» (Best Workplaces) στην Ελλάδα για τρία συνεχή χρόνια.

Από τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων στην υπηρεσία καθαριότητας, θα τοποθετηθούν 80 σταχτοδοχεία δρόμου, κατά μήκος του πεζόδρομου, προσφορά της εταιρείας British American Tobacco Hellas. H εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής, διανομής και εμπορίας προϊόντων καπνού έχοντας μια δυναμική παρουσία στο χώρο της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας περισσότερα από 100 χρόνια. Στη χώρα μας η British American Tobacco Hellas S.A. δημιουργήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1999 από τη συγχώνευση των Εταιρειών British American Tobacco Hellas ΕΠΕ και Rothmans Εταιρία Διανομών ΑΕΕ. Το Δεκέμβριο του 2008, η British American Tobacco Hellas ένωσε τις δυνάμεις της με την Scandinavian Tobacco Hellas σε συνέχεια της εξαγοράς της εταιρείας καπνικών προϊόντων Skandinavisk Tobakskompagni A/S (“ST”) σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου