Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έλληνες, που διαπρέπουν και μας κάνουν περήφανους! Ξεκινάμε με την APIVITA



Σήμερα είπα να ασχοληθώ με κάποιους Έλληνες, που διαπρέπουν στο εξωτερικό ή που με τα προϊόντα τους έχουν κατακτήσει το εξωτερικό... και φυσικά τους θαυμάζω.  Όλη αυτή η ατμόσφαιρα της κρίσης, δεν πρέπει να μας κάνει να απογοητευόμαστε, αλλά αντίθετα να μας βάλει στη διαδικασία να σκεφτούμε και να ονειρευτούμε...  θα πρέπει να μας κάνει να βλέπουμε αυτά που υπάρχουν και μας κάνουν περήφανους σαν Έλληνες και να γίνονται παραδείγματα για να συνεχίσουμε... 


 


Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε την Apivita και τα φυσικά, αποτελεσματικά και ολιστικά προϊόντα, που παράγει από το 1979. Γνώρισα από κοντά τον κ.Νίκο Κουτσιανά σε επίσκεψη Κινέζικης αντιπροσωπείας στην Αθήνα πριν λίγα χρόνια, ενώ ο ίδιος είναι πρόεδρος της ΜΚΟ «Ιπποκράτης 2.500 χρόνια», μια οργάνωση για τη δημιουργία, συντήρηση και προώθηση του Ιπποκράτειου Βοτανικού Κήπου στην Κω. Υπεύθυνοι όμως για την ίδρυση της Apivita δεν είναι μόνο ο κ. Νίκος, αλλά και η σύζυγος του Νίκη Κουτσιανά. 



 
Φαρμακοποιοί και οι δυο, συναντήθηκαν πρώτη φορά σε ένα συνοικιακό φαρμακείο στην Αθήνα το 1972, και ανακάλυψαν το κοινό τους πάθος για τη φύση. Παντρεύτηκαν σε αυτό το φαρμακείο και μαζί δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα και ελληνικά βότανα. Σήμερα η Apivita έχει φυσική παρουσία σε 11 χώρες παγκοσμίως: Αυστραλία, Βέλγιο, Κύπρο, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία, ΗΠΑ... και σε χιλιάδες φαρμακεία στην Ελλάδα. Στη τελευταία μου επίσκεψη στο Λονδίνο είδα αρκετές διαφημίσεις της Apivita… απλά νιώθεις περήφανος.

 Φέτος μετακόμισαν στο νέο βιοκλιματικό κτήριο της APIVITA, εναρμονισμένο με τη φιλοσοφία και τις αξίες της εταιρείας και στο βιομηχανικό πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής, σε μια περιοχή, που ήταν ελαιώνας και είναι εύκολα προσβάσιμο από την Αττική οδό. Κτήριο έμπρακτο σύμβολο αειφορίας, καινοτομίας και πρωτοποριακής σύνδεσης του εργασιακού περιβάλλοντος με το φυσικό,  αποτελεί προσομοίωση κυψέλης, η οποία συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητές της εταιρείας σε χώρους γραφείων, εκπαίδευσης, μουσείου, εργαστηρίων, παραγωγής καλλυντικών, συσκευασίας μελιού, γύρης, βασιλικού πολτού, σίτισης προσωπικού, SPA, γυμναστηρίου, αμφιθέατρο εκδηλώσεων και ενημέρωσης κοινού. Το κτήριο εκτείνεται σε πέντε επίπεδα, δύο υπόγεια και τρία υπέργεια, με συνολική επιφάνεια δόμησης 6.830 τ.μ. σε μια έκταση 6.170 τ.μ. Στο κεντρικό αίθριο δεσπόζει η ελιά, ένα δέντρο που προϋπήρχε στο οικόπεδο και επέστρεψε στη «φυσική» του θέση με την ολοκλήρωση του κτηρίου. Βρίσκεται εκεί ως σύμβολο γαλήνης, προστασίας και γονιμότητας.
 

Όπως είναι γνωστό, η APIVITA συνδυάζει την αρχαία ελληνική παράδοση με τον πλούτο της ελληνικής χλωρίδας, επικεντρώνεται στη ζωή της μέλισσας και δημιουργεί καλλυντικά φυσικά, οικολογικά, αποτελεσματικά και ολιστικά. Η κυψέλη και κατά προέκταση, η κοινωνία των μελισσών, οδηγούν στα βασικά χαρακτηριστικά της APIVITA, που είναι η συνεργατικότητα, η αφοσίωση των εργαζομένων στον κοινό σκοπό, ο σεβασμός του ενός στον άλλον και όλων στο περιβάλλον, η προσπάθεια για την επίτευξη υψηλών ποιοτικών στόχων. Ο Νίκος Κουτσιανάς μεγάλωσε σε μια οικογένεια μελισσοκόμων και από μικρή ηλικία τον συνεπήρε η φύση και ο κόσμος των μελισσών. Αφού αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νίκος συνδύασε τις γνώσεις του για τα φυτικά εκχυλίσματα και μελισσοκομικά προϊόντα με την επιστήμη της κοσμετολογίας για να αναπτύξει καινοτόμες και αποτελεσματικές συνθέσεις για την επιδερμίδα και τα μαλλιά, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά, μαζί με το δυνατό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της APIVITA.



Ο Νίκος Κουτσιανάς διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Φαρμακοποιών, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Αρωμάτων & Καλλυντικών, και είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας. Η Νίκη Κουτσιανά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αγάπη της για τη φύση και την εναλλακτική ιατρική, που μοιραζόταν με σύζυγό της Νίκο, την οδήγησαν στα μονοπάτια της αρωματοθεραπείας και της ομοιοπαθητικής που ήταν σχεδόν άγνωστα στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Πιστεύει στις θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες των φυσικών συστατικών και είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής και της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας. Στην APIVITA, επιβλέπει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και μοιράζεται τη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση και την αγάπη της για τη φύση καθ’ όλη την πορεία από τη σύλληψη μιας ιδέας για ένα νέο προϊόν, την προβολή του μέχρι και την τελική συσκευασία. Πιστεύει στις καινοτόμες ιδέες «έξω από το κουτί» και θεωρεί τη φύση ως την αληθινή της έμπνευση για νέα προϊόντα APIVITA.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου