Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ασθένεια θανατώνει τους αστερίες



Που πήγαν όλοι οι αστερίες;  Μια μυστηριώδης ασθένεια αποδεκατίζει τους αστερίες σε όλη την West Coast. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είναι μια ασθένεια, που λέγεται “sea star wasting disease”, η οποία προκαλεί στους αστερίες λευκή, χάνουν τα άκρα τους και αποσυντίθενται. Η ασθένεια αυτή διαδίδεται με ταχύτατο ρυθμό από τη νότια Καλιφόρνια κατά μήκος ως την Αλάσκα, όπως δημοσιογραφικά καλύπτει το CBS.



Η ασθένεια παρουσιάζεται σαν ένα παθογόνο, το οποίο οξύνεται στο θερμό νερό κατά τους θερινούς μήνες και φθινόπωρο. Η wasting disease έχει θανατώσει το 95% των πορτοκαλί και μωβ starfish, που συνήθως οι πληθυσμοί τους βρίσκονται στο West Coast, σύμφωνα με το Associated Press. Ο Mike Schaadt, Διευθυντής του Cabrillo Marine Aquarium στο San Pedro, δήλωσε στο CBS ότι  καθώς η ασθένεια προκαλεί ανησυχίες, ίσως να είναι μέρος μιας φυσικής διαδικασίας, που οι επιστήμονες έχουν ξαναδεί.



Ο Schaadt είπε ότι μια παρόμοια επιδημία θανάτωσε το 90% των starfish breed πριν από 5 χρόνια, αλλά οι πληθυσμοί αριθμητικά τελικά ανέκαμψαν στο φυσιολογικό. Επίσης συμπλήρωσε ότι η ασθένεια είναι κάπως δύσκολο να αποτελέσει μακροπρόθεσμη οικολογική απειλή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου