Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Νέο μαγαζί «μπουκιά & συγχώριο» από τον Ηλία Μαμαλάκη



Ο αγαπημένος μας Ηλίας Μαμαλάκης ετοιμάζει μια αληθινή κουζίνα «Μπουκιά και Συχώριο», που θα παραδίδει σπιτικό φαγητό επί τόπου ή μέσω delivery. Μάλιστα ως οικολογικά ευαίσθητο κατάστημα, ένα μέρος της διανομής θα γίνεται με ποδήλατα!  Επίσης η κουζίνα, που δεν θα είναι ακριβώς εστιατόριο, θα δώσει δουλειά σε ανθρώπους, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το μικρό, χαριτωμένο «Μπουκιά και Συχώριο» θα βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας και θα προσφέρει μαγειρευτά φαγητά, σαλάτες, πίτες... όλα με αγνά προσεγμένα υλικά! Το μενού θα αλλάζει κάθε μέρα της εβδομάδας.



Ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκαλύπτει από το μενού... τάρτες με φρέσκα λαχανικά, ψαρονέφρι με πέστο και κουσκουσάκι, Χανιώτικο μπουρέκι, ανατολίτικες φακές με χουρμάδες και ρεβίθια, καθημερινά «προτάσεις της ημέρας», όπου δεν θα λείπει το φρέσκο ψάρι με χόρτα. Είναι αλήθεια ότι το σπιτικό ελληνικό φαγητό με καλή πρώτη ύλη, ελαφρύ μαγείρεμα και γεύση, δεν το βρίσκεις άμεσα, οπότε το νέο μαγαζί θα εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες. Μόνιμα θα υπάρχουν ρώσικη σαλάτα, τζατζίκι, πατζαροσαλάτα με καρύδια, τονοσαλάτα και κεφτεδάκια. Το μενού θα έχει πάντα πίτες και τάρτες και τα φαγητά θα πιάνουν όλη την γκάμα: λαδερό, ζυμαρικό, κοτόπουλο, γουρουνάκι, μπιφτεκάκια... ακόμη και μοσχαράκι με μεξικάνικο ρύζι.

«Όνειρα Σοκολάτας» από την Αλεξία Αλεξιάδου



H φίλη Αλεξία Αλεξιάδου κυκλοφορεί το νέο της εκπληκτικό βιβλίο συνταγών «Όνειρα Σοκολάτας»! Πραγματικά μη χάσετε το απίστευτα μεγάλο, εντυπωσιακό και σούπερ σοκολατένιο νέο της βιβλίο....
Ξεφυλλίστε το σε όλα τα περίπτερα... και δωρίστε το στον ευατό σας ...και στους φίλους σας!!!! Μέρες εορταστικές έρχονται για να φτιάξουμε υπέροχες συνταγές και να τις δωρίσουμε σε αγαπημένους μας.

Μάλιστα τη Τρίτη  17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11 πμ, η Αλεξία θα πραγματοποιήσει το Σεμινάριο Μαγειρικής για τα ομορφότερα σπιτάκια ΤΖΙΝΤΖΕΡΜΠΡΕΝΤ και τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Δηλώστε συμμετοχή στο 210-2856057 ή στο μέιλ vkitsakis@albaeditions.gr   Τα παιδιά μέχρι 10 ετών μπορούν να σας συνοδεύουν χωρίς χρέωση!

Αφροί... φυσσαλίδες και η νέα καμπάνια της Moet et Chandon με πρεσβευτή τον Roger Federer



Στις 15 Δεκεμβρίου προγραμματίζουμε συμμαθητές ένα reunion μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Το πρώτο, που σκέφθηκα ήταν να ανοίξουμε και μια σαμπάνια οπωσδήποτε. Επίσης την ίδια ημερομηνία, τη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, οι αφρώδεις οίνοι θα εορτάσουν στην Αθήνα με τη καθιερωμένη πια εκδήλωση «Αφρός & Φυσαλλίδες» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Στην εκδήλωση Αφρός & Φυσαλλίδες πάντα η Moët et Chandon έχει τη τιμητική της με τις δημοφιλείς ετικέτες της: την Moët Impériale Brut (χαρμάνι 100 και πλέον διαφορετικών κρασιών), τη γλυκιά Nectar (από 3 ποικιλίες, Πινό Νουάρ, Πινό Μενιέ και Σαρντονέ) ή την αγαπημένη μου Rosé Impérial.

Η Μοέτ είναι η Νο 1 σαμπάνια σε προτιμήσεις στην Ελλάδα και διεθνώς... και η είδηση είναι η νέα της καμπάνια της με νέο πρεσβευτή, τον διάσημο τενίστα Roger Federer. Δύο παγκόσμιοι θρύλοι, η Moët & Chandon και ο Ρότζερ Φέντερερ γίνονται το «τέλειο ζευγάρι», καθώς η Moët & Chandon, έχει χαρακτηριστεί το διεθνές σύμβολο παγκόσμιας επιτυχίας και  αιώνιου στυλ. Από την άλλη ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών και άνθρωπος με ευγένεια, γενναιοδωρία και αθλητική άμιλλα, ο Ρότζερ Φέντερερ δηλώνει κι αυτός χαρούμενος γι’αυτή τη συνεργασία. Άλλωστε η διάσημη σαμπάνια είναι ένας δραστήριος χορηγός των μεγαλύτερων διεθνών τουρνουά τένις!


Σεμινάριο «Κρητικής Δημιουργικής Κουζίνας» από την Gastronomy Essentials Ltd



Η Gastronomy Essentials Ltd. σε συνεργασία με το εστιατόριο "ΑΥΛΗ" στο Ρέθυμνο της Κρήτης, παρουσιάζουν ένα μοναδικό 3 ήμερο Σεμινάριο "Υψηλής Γαστρονομίας" με τον Executive Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη.
Το σεμινάριο "Κρητικής Δημιουργικής Κουζίνας" θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 2, Τρίτη 3, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες Μάγειρες, Chef, ιδιοκτήτες εστιατορίων και Στελέχη Ξενοδοχείων.

Λίγα λόγια για τον Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη.
Ύστερα από 16 χρόνια στο Μαϊάμι και έχοντας εργαστεί σε ορισμένα από τα κορυφαία εστιατόρια στο κόσμο, όπως Plaza Athenee (Alain Ducasse), Noma (Rene Redzepi), "Quique Dacosta" το ομώνυμο εστιατόριο του Ισπανού Chef κτλ. o Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης θα παρουσιάσει "Κρητική Δημιουργική Κουζίνα" με μοντέρνες τεχνικές, που χρησιμοποιούνται από τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως σήμερα.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Kομήτες και μετεωρίτες σε δράση



Απόψε 28 Νοεμβρίου 2013, ο κομήτης ISON, γνωστός ως «κομήτης του αιώνα» θα βρεθεί στο κοντινότερο σημείο στον Ήλιο, δηλαδή σε απόσταση 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Όλα τα τηλεσκόπια και ειδικοί δορυφόροι είναι στραμμένοι και παρατηρούν το φαινόμενο, που αναμένεται μεταξύ 20:30 και 20:45 ώρα Ελλάδος,... και 6.37 ώρα Γκρίνουιτς.  Ο Ison θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία...η θερμοκρασία του θα ανεβαίνει στους 2.760 βαθμούς Κελσίου, που απλά δεν θα εξατμίζει μόνο τους πάγους στο σώμα του, αλλά επίσης τη σκόνη και πετρώματα του κομήτη!

Ο Donald Yeomans από τη NASA, δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις πιθανότητες. Ο κομήτης ενδέχεται να επιβιώσει από την κοντινή του συνάντηση με τον Ήλιο και να συνεχίσει την πορεία του ως ένα φωτεινό αντικείμενο, ορατό με γυμνό μάτι. Δεύτερον η βαρύτητα του Ήλιου να διαλύσει τον ISON, δημιουργώντας μεγάλα θραύσματα ή να διαλυθεί σε σύννεφο σκόνης. Αν ο ISON επιβιώσει, η λαμπερή ουρά του θα είναι ορατή στις αρχές Δεκεμβρίου ακόμα και με γυμνά μάτια. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι ο κομήτης αν δεν έχει διάμετρο άνω των 200 μέτρων δεν θα επιβιώσει κατά τη συνάντηση με τον Ήλιο. Τελευταίες μετρήσεις λένε ότι η διάμετρος του ISON είναι διπλάσια, ίσως και υπερδιπλάσια.

Το 2012 δυο ερασιτέχνες αστρονόμοι ανακάλυψαν τον κομήτη χρησιμοποιώντας το Διεθνές Επιστημονικό Οπτικό Δίκτυο της Ρωσίας (ISON). Παρά τη μεγάλη του απόσταση, πέρα από την τροχιά του Δία, ο κομήτης ήταν τότε εξαιρετικά φωτεινός κάτι που γεννά ελπίδες ότι το σημερινό ραντεβού με τον Ήλιο θα εξελιχθεί σε απίστευτο κοσμικό θέαμα. Ένα άλλο θέαμα πρόσεφερε και ο μετεωρίτης στην Κεφαλονιά με πτώση το βράδυ της Τετάρτης, στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και Ελειού. Μαρτυρίες μιλάνε για ιδιαίτερα φωτεινό μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή άλλα προβλήματα. Οι κάτοικοι ανέφεραν πως είδαν μια λάμψη από δύο μπάλες, που διασχίσανε τον ουρανό από δύση προς ανατολή και ενδεχομένως πρόκειται για τμήματα κομήτη σε κίνηση.