Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μαθητές από 30 πόλεις δημιουργούν με φαντασία λύσεις για τη μετακίνηση




Mε δημιουργικότητα, φαντασία και πρωτοτυπία κατέθεσαν προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα μετακίνησης και την ελεύθερη προσβασιμότητα στην πόλη τους, μαθητές Γυμνασίων από 30 πόλεις της χώρας.  Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, που διοργάνωσε το ECOCITY με τη συνεργασία Δήμων και Τοπικών Φορέων, από 3 Φεβρουαρίου μέχρι 8 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν πρωτότυπες και απλές λύσεις για προβλήματα που προκαλούν οι συνήθεις των κατοίκων και οι συνθήκες που επικρατούν στις μεγάλες πόλεις μας. Οι ομάδες των μαθητών ερεύνησαν τα τοπικά προβλήματα και προκάλεσαν τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία σε ανοιχτό διάλογο, με σκοπό να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση και να αναπτύξουν βιώσιμες πόλεις, προσβάσιμες και φιλικές σε όλους.  Ο κύκλος των εκδηλώσεων, που έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, οδηγώντας στη περίοδο αξιολόγησης των εργασιών, που θα γίνει από επιτροπές επιστημόνων, που είναι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών που συστρατεύθηκαν στην Εκστρατεία.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι νικήτριες ομάδες θα γίνει το Σάββατο 5 Απριλίου, το πρωί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στη διάρκεια της γιορτής των μαθητών που θα έλθουν από όλη την Ελλάδα. Την εκστρατεία διοργανώνει ο Εθελοντικός Οργανισμός ECOCITY, με τη συνεργασία σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. 

Στην Εκστρατεία, φέτος, Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΑΞΙΑ, τα περιοδικά AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ και REVIEW CSR και οι εταιρείες Webolution και Stefi.
ECOCITY www.ecomobility.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου