Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ στις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΚΤΕΣ



Έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής υπογραφών για το νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση του αιγιαλού, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.  Στον ιστότοπο Ψηφίσματα Πολιτών έχετε τη δυνατότητα να «υπογράψετε», ώστε να αρθεί η πρόταση του νομοσχεδίου.

Ψηφίστε εδώ
Η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο κλείνει την Τρίτη και ψηφίστε αν θέλετε να χαιρόμαστε ελεύθερα τις ελληνικές παραλίες και να μην παραδοθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις προς εκμετάλλευση. Αν αυτό περάσει, όπως διατυμπανίζουν οι ακτιβιστές, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, που κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν.  Μέσα από τις υπογραφές διαμαρτυρίας, μπορούμε να σταματήσουμε το σχέδιο νόμου πριν φτάσει στη Βουλή και να προστατεύσουμε τις ομορφιές της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.
 Το νομοσχέδιο όχι μόνο νομιμοποιεί τις αυθαίρετες επιχειρήσεις, που ήδη καταπατούν παράνομα τις παραλίες, αλλά μάλιστα επιτρέπει σε εταιρίες να καλύψουν κάθε σπιθαμή δημόσιας παραλίας στην Ελλάδα με ομπρέλες και πλαστικές ξαπλώστρες, να χτίσουν πάνω στο κύμα, ακόμη και να μπαζώσουν τις θάλασσες... Οι παραλίες της Ελλάδας έχουν επιβιώσει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και οι προγονοί μας έδωσαν αγώνες για να μπορούμε να χαιρόμαστε ελεύθερα τους φυσικούς θησαυρούς αυτής της χώρας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου