Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η μελέτη Seralini για GMO, που πολεμήθηκε όσο καμιά άλλη!




Iστορικής σημασίας νίκη της επιστημονικής ομάδας με επικεφαλή τον Prof Gilles-Eric Séralini, που υπέστη ανελέητο πόλεμο από εταιρείες παραγωγής και εμπορίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών! Επέμειναν και απέδειξαν την τοξικότητα του Roundup της Monsanto, αλλά και τα υψηλά ποσοστά όγκων και θνησιμότητας στις περισσότερες ομάδες παρακολούθησης. Ο διεθνής οργανισμός GMOSeralini.org καλωσόρισε τα νέα της επανέκδοσης της χρόνιας τοξικής μελέτης για το  glyphosate-based herbicide Roundup κι ενός ήδη στο εμπόριο μεταλλαγμένου (GM) maize της Monsanto το  NK603. Ο Καθηγητής Séralini με αυτή την δημοσίευση συμβουλεύει και σ’αυτή τη μελέτη μπορούν να βασιστούν κι άλλοι επιστήμονες. 


Η μελέτη βρήκε σε μεγάλη έκταση καταστροφή του συκωτιού και των νεφρών και ορμονικές διαταραχές στα ποντίκια, που τα τάϊζαν γι’αυτό το λόγο GM maize, καθώς επίσης βρέθηκαν και χαμηλά επίπεδα Roundup στο πόσιμο νερό στην Ε.Ε. Τα ευρήματα έδειξαν τοξικά αποτελέσματα κι όταν εξετάστηκε μόνο του το μεταλλαγμένο καλαμπόκι, αλλά κι όταν ελέγχθηκαν μαζί με το Roundup. Επιπροσθέτως μη αναμενόμενα αποτελέσματα βρέθηκαν, καθώς εντοπίστηκαν μεγάλοι όγκοι σε υψηλά ποσοστά και μεγάλη θνησιμότητα στα περισσότερα γκρουπς των πειραμάτων.  Η μελέτη αυτή είχε για πρώτη φορά δημοσιευτεί στο Food and Chemical Toxicology τον Σεπτέμβριο του 2012,  αλλά είχε ανακληθεί από τον συγγραφέα τον Νοέμβριο του 2013 ύστερα από μια καμπάνια άγριας κριτικής και δυσφήμισης από τους pro-GMO επιστήμονες.

Τώρα η μελέτη ξαναδημοσιεύτηκε από τους Environmental Sciences Europe. Η επανέκδοση περιλαμβάνει έξτρα υλικ,ό που καταρρίπτει όλες τις κριτικές για τη πρώτη δημοσίευση. 



Μάλιστα η επανέκδοση συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό κείμενο από την ομάδα του Καθηγητή Σεραλίνι, που περιγράφει τις προσπάθειες των λόμπυς, που υποστηρίζουν τις καλλιέργειες μεταλλαγμένων... έτσι ώστε να αναγκάσουν τον συγγραφέα του FCT να προχωρήσει σε ανάκληση της αυθεντικής μελέτης. Ένας μοριακός γενετιστής ο Dr Michael Antoniou με έδρα στο Λονδίνο σχολίασε με τη σειρά του: “Few studies would survive such intensive scrutiny by fellow scientists. The republication of the study after three expert reviews is a testament to its rigour, as well as to the integrity of the researchers. “If anyone still doubts the quality of this study, they should simply read the republished paper. The science speaks for itself. “If even then they refuse to accept the results, they should launch their own research study on these two toxic products that have now been in the human food and animal feed chain for many years.”  Υποστηρίζει τη δημοσίευση λέγοντας ότι λίγες μελέτες επιβίωσαν μετά από τόσο σχολαστική έρευνα ειδικών επιστημόνων και προκαλεί αν κάποιος έχει αμφιβολίες για την ποιότητα των αποτελεσμάτων, απλώς θα πρέπει να διαβάσει τη μελέτη...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου