Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

29 ΣΕΠΤ.- 5 ΟΚΤ. 2014: ΕΒΔΟΜΑΔΑ MOVE - ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ NowWeMove



Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία NowWeMove κινητοποιεί δεκάδες πολίτες να διοργανώσουν events και να προωθήσουν δυναμικά τη φυσική άσκηση και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα. Στόχος είναι 100 εκατομμύρια περισσότεροι Ευρωπαίοι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ή τη σωματική δραστηριότητα μέχρι το 2020. Φέτος, η εβδομάδα MOVE θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, με όραμα μία σωματικά δραστήρια κοινότητα!

Πάνω από 2.000 ευρωπαϊκές πόλεις και κωμοπόλεις συμμετέχουν στην 13η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, την ετήσια εκστρατεία της ΕΕ για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις. Το μήνυμα της εβδομάδας MOVE είναι η προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης και της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την σωματική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη. Στηρίζεται απο την ISCA (Διεθνής Ένωση για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό) και την ECF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών). 

Οι διοργανωτές της εκστρατείας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ξεκινούν διάφορες εκδηλώσεις με σύνθημα «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» για να παρακινηθούν οι πολίτες να «ανακτήσουν» τον αστικό χώρο και να δημιουργήσουν οι ίδιοι την πόλη στην οποία θέλουν να ζουν. Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται τουλάχιστον 17 εκδηλώσεις σε διάφορα αστικά κέντρα συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας με τη διοργάνωση του Athens Bike Festival, μιας μεγάλης γιορτής για το ποδήλατο
Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, της ετήσιας αυτής εκδήλωσης, που συντονίζει κοινοπραξία με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πολίτες σε 43 χώρες μπορούν να λάβουν μέρος σε δράσεις βιώσιμης μετακίνησης, ενημερωτικές εκστρατείες για την εργασία από το σπίτι, συγκεντρώσεις-αστραπή (flash mobs), εκδηλώσεις για ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, δημιουργικούς διαγωνισμούς, φεστιβάλ και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Μερικές από τις φετινές εκδηλώσεις:
    Αθήνα, Ελλάδα – Athens Bike Festival
Το Athens Bike Festival, που διοργανώνεται από τις 19 ως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί τη μεγαλύτερη μαζική ποδηλατική εκδήλωση στην Ελλάδα. Με σεμινάρια, ομιλίες, παρουσιάσεις, θεματικές εκθέσεις και αρκετές εκπλήξεις, το Athens Bike Festival έχει καταφέρει, με τις 4 προηγούμενες διοργανώσεις του, να βγάλει το ποδήλατο από το «περιθώριο» και να το εντάξει στην καθημερινότητα των κατοίκων της χώρας. Ο Σπύρος Παπαγεωργίου, Διοργανωτής του Athens Bike Festival, υπογράμμισε την σημασία του Athens Bike Festival, επισημαίνοντας την αυξανομένη συμμετοχή πολιτών στην διοργάνωση, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάλυση της εφαρμογής Bike the City, μέσω της κινητής τηλεφωνίας, που θα αποτελέσει ένα εργαλείο των χρηστών ποδηλάτου για την προώθηση του εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς.

ΟΜΑΔΑ On Bikes
Η ομάδα On Bikes δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή από ερασιτέχνες ποδηλάτες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο είτε ως μέσο μεταφοράς είτε σαν άθληση. Η ομάδα On Bikes διοργανώνουν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MOVE 2014 σειρά εκδηλώσεων για τα οφέλη της  φυσική άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας:
Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 Ποδηλατοβόλτα στην ύπαιθρο
Παρασκευή 3cyclinghiking Οκτωβρίου 2014  Free(i)day 
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 Ποδήλατο & Πεζοπορία
Σκοπός της ομάδας είναι να διαδώσουν το ποδήλατο natureκαι να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά σε αυτό. Μέσα από τις ποδηλατοβόλτες που διοργανώνει η ομάδα δίνεται η ευκαιρία στον καθένα να απολαύσει τη φύση, να ψυχαγωγηθεί ενώ συγχρόνως να αθληθεί. Δεν αποσκοπούν  να καταρρίψουν ποδηλατικά ρεκόρ, αλλά να απολαμβάνουν το ποδήλατο γι’ αυτό και οι βόλτες είναι ανοιχτές για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, ποδηλάτου και φυσικής κατάστασης. 
Αγαπάς το ποδήλατο;  Κέρδισέ το στο Athens Metro Mall
Για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, το Athens Metro Mall σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις σε κληρώσεις για να διεκδικήσεις το ποδήλατο των ονείρων σου. Πως; Πραγματοποίησε αγορές άνω των €30 από τα καταστήματα του εμπορικού, συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής στο info desk στο επίπεδο 1 και λάβε μέρος στις εβδομαδιαίες κληρώσεις. Αλλά και οι Facebook fans επιβραβεύονται στο Athens Metro Mall! Επισκέψου τη σελίδα του εμπορικού στο Facebook (https://www.facebook.com/athensmetromall) και δες πως μπορεί να γίνει δικό σου ένα ποδήλατο κάθε εβδομάδα (οι διαγωνισμοί στη Fan Page θα πραγματοποιούνται από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 6 Οκτωβρίου).

Ημέρες Ποδηλάτου και στα Happy Family Weekends
Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τα Happy Family Weekends αφιερώνουν τις δραστηριότητές τους στο ποδήλατο και ετοιμάζουν ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων και εμπειριών για τους μικρούς τους φίλους μέσα από πρωτότυπες και έξυπνες δραστηριότητες. Από τις 11.00 έως τις 16.00 με ελεύθερη είσοδο στον 3ο όροφο του Athens Metro Mall τα παιδιά με τη βοήθεια εκπαιδευτικών δίνουν ζωή στο πιο ευφάνταστο και μαγικό ποδήλατο της σκέψης τους και το κερδίζουν μετά από κλήρωση. Το Athens Metro Mall, το εμπορικό κέντρο για κάθε στιγμή, σε μεταφέρει «με δύο ρόδες» μέχρι τις 6 Οκτωβρίου! 

—ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» Δήμου Αθηναίων, κ. Κωστής Μπιτζάνης αναφέρθηκε στη λειτουργία της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ως πολυχώρου πολιτισμού ανάδειξης νέων δημιουργών αλλά και φιλοξενίας δράσεων νέας καινοτόμας επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας ότι «η λειτουργία του «INOVATHENS» είναι «χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς αντιλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων την επιχειρηματικότητα, ενώ «η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί μια τέτοια προσέγγιση για το πώς βλέπει ο δήμος την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη».

-ΟΜΙΛΟΣ Ίφιτος
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της περσινής εβδομάδας MOVE, ο Αθλητικός Αθλητικός Όμιλος Ίφιτος ξεκινάει δυναμικά την εβδομάδα MOVE 2014 με μια σειρά από εκδηλώσεις με διαφορετικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες στον Δήμο Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα.
Δευτέρα 29/09/2014 11:00 Παππούδες και Γιαγιάδες εν δράσει  στο Κ.ΑΠ.Η. (Γούναρη 30, Αγ. Παρασκευή).
Τρίτη 30/09/2014 11:00 Παππούδες και Γιαγιάδες εν δράσει  στο Κ.ΑΠ.Η. (Ελ. Βενιζέλου & Μπουμπουλίνας, Αγ. Παρασκευή)
Τετάρτη 01/10/2014 18:00 Αν Μπορείς Έλα Αθλήσου (ΑΜΕΑ) (Μουσικοκινητικό εργαστήρι Σπέρμης 1, Αγ. Παρασκευή)
Σάββατο 04/10/2014 18:00 Όλοι έχουν κάτι να κερδίσουν (Κυλιόμενο πρόγραμμα γυμναστικής για όλες τις ηλικίες) (Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής)
Κυριακή 05/10/2014 11:00 Περπατώ-Τρέχω-Ποδηλατώ στον Υμηττό (Από την μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στον Παπάγου και πίσω, ανάλογα με τις ηλικίες θα γίνουν στάσεις ενδιάμεσα της διαδρομής. Παιδιά και ηλικιωμένοι θα διασχίσουν μικρότερη απόσταση)

05/10/2014 19:00 Zumba (Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής)
Υπεύθυνη Μαρία Σέρτσου, τηλέφωνο επικοινωνίας – Πληροφορίες : 6936996778
facebook.com/AthletikosOmilosIfitos

-ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
Ξεκινά σε λίγες μέρες η Εβδομάδα Κίνησης στη Λήμνο, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης και βάζει το νησί σε κλίμα αθλητισμού και άσκησης. Τη Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, στις 16.30, η εβδομάδα θα ξεκινήσει με πεζοπορία περιμετρικά του Μούδρου. Σημείο εκκίνησης έχει οριστεί η βάρκα, μπροστά στο παλιό τελωνείο, στο λιμάνι. Μια διαδρομή βατή, με ελάχιστη ανηφορική κλίση, απόσταση 5χλμ εκ των οποίων το 1χλμ είναι βατός χωματόδρομος. Ένας ενδιάμεσος σταθμός στην προβλήτα, μπροστά στο εκκλησάκι του Α. Παύλου, όπου θα πραγματοποιηθεί δραστηριότητα Yoga και κατόπιν ενημέρωση σχετικά με το project NowWeMove, την εβδομάδα κίνησης και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα. Υπεύθυνος πεζοπορίας είναι ο Μάκης Καλλιάνης, ενώ υπεύθυνη για τη Yoga είναι η Νιόβη Σακαλή.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου