Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Bird Race σε Αττική και Πιερία




Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών (Bird Race) θα διεξαχθεί στην Αθήνα και την Πιερία το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, μέσα σ’ ένα κλίμα ομαδικότητας, συνεργασίας και άμιλλας, να γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια ορνιθοπανίδα της Ελλάδας.

Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διατρέξουν λόφους, βουνά, άλση, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, αδόμητους χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας τον «αττικό κόσμο των πουλιών». Ειδικά στην Αττική, παρά το γεγονός ότι οι φυσικές περιοχές της Αθήνας έχουν πλέον περιοριστεί δραματικά, σε κάποιες «γωνιές» του Λεκανοπεδίου η φύση, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να επιβιώνει και να λειτουργεί όπως παλιά.

Η εξερεύνηση και η καταγραφή θα γίνει με κατάλληλο εξοπλισμό (κιάλια, τηλεσκόπια, φωτογραφικές μηχανές) και αυτοκίνητα, ενώ σκοπός του αγώνα είναι να προωθήσει την παρατήρηση πουλιών (birdwatching) ως εναλλακτικό τρόπο ψυχαγωγίας και εξοικείωσης με τη φύση και τα πουλιά.


Στην Αττική, ο αγώνας, που συμπληρώνει 10 χρόνια, θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του νομού και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών. 


Στην Πιερία, ο αγώνας, ο 13ος στη Βόρεια Ελλάδα,  θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του νομού, με νικήτρια ομάδα αυτή που ομοίως θα καταφέρει να καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών, ενώ θα επιβραβευτεί και η ομάδα που θα δει το σπανιότερο είδος!

Αθήνα, τηλ. /fax: 210 8227937 8228704, e-mail: volunteers@ornithologiki.gr (Σπύρος Ψύχας)
Θεσσαλονίκη, τηλ./fax: 2310 244245, e-mail: thess@ornithologiki.gr, tsimoulis@sch.gr (Οδυσσέας Τζημούλης)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου