Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η Τζούλια Ρόμπερντς προκαλεί ως Μητέρα Φύση



Μια σειρά με βίντεο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη φύση “τρέχει” η περιβαλλοντική οργάνωση Conservation International (CI)εδώ και κάποιους μήνες. Στην προσπάθειά της αυτή,  έχει επιστρατεύσει γνωστούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Χάρισον Φόρντ, η Πενέλοπε Κρουζ, ο γνωστός για τις οικολογικές του ανησυχίες Ρόμπερτ Ρέντφορντ,  ο Έντουαρντ Νόρτον... κι άλλοι.

Η οργάνωση είναι γνωστή για τα πρωτοποριακά της προγράμματα, όπως η “μετοχοποίηση του χρέους για τη φύση”, όπου απέδωσε ένα μέρος του εθνικού χρέους της Βολιβίας με μια συμφωνία για την προστασία των 3.700.000 στρεμμάτων γης μέσα και γύρω από τη Βιόσφαιρα Beni. Αυτή ήταν η πρώτη συμφωνία αυτού του είδους, που έχει εμπνεύσει πολλές άλλες.

Στα ενημερωτικά βίντεο ο Χάρισον Φορντ κάνει τον ωκεανό, η Πενέλοπε Κρουζ το νερό, ο Ρόμπερντ Ρέντφορντ το Redwood,  ο Ίαν Σομερχάλντερ είναι τα κοράλια του πλανήτη, ο Έντουαρντ Νόρτον είναι το χώμα, ο Κέβιν Σπέισυ είναι τα δάση... Στο παρακάτω βίντεο, η Τζούλια Ρόμπερτς παίρνει το ρόλο της φύσης και μας μιλά για τις συνέπειες, που μπορεί να έχει η αδιαφορία μας.  Μια καμπάνια, που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι και να ενημερωθούν για τα οικολογικά προβλήματα της Γης.

Με την παγωμένη απόλυτη φωνή ως «Μητέρα Φύση», η Τζούλια λέει: “ You are all worthless, insignificant trash and deserve to die!”  … δηλαδή ότι οι άνθρωποι είναι άχρηστοι, ασήμαντα σκουπίδια και τους αξίζει να πεθάνουν. Αυτό το μήνυμα της  ως Φύση, έχει προκαλέσει πολλά σχόλια σε δημοσιογραφικά μπλογκς,  αφού ρίχνει μια μπουνιά σε όλους και απορρίπτει την ανθρώπινη φυλή. 

Μέσα στο κείμενο της καμπάνιας υπάρχουν κι άλλες φράσεις... όπως “I don’t really need people but people need me,” .... “I have fed species greater than you and I have starved species greater than you.” Υποδεικνύοντας πόσο ασήμαντοι είναι οι άνθρωποι και ότι η Φύση έχει αναθρέψει και καταστρέψει μεγαλύτερα είδη από τον άνθρωπο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου