Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τιμά τρεις διακεκριμένους σεναριογράφους


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24, τιμά τρεις διακεκριμένους σεναριογράφους, τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΩΤΗ, ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε., τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΜΙΤΖΗ, ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της, και το μέλος της ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΝΝΙΔΗ για την συνολική προσφορά τους στην Ε.Σ.Ε.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε, Αλέξανδρος Κακαβάς.

Λίγα λόγια για τους τιμώμενους:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος και Αντιπρόεδρός της. Επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Κινηματογράφος

Αθώος ή ένοχος, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, Καυτή εκδίκηση, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα, Οι εκβιασταί, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Παύλου Φιλίππου, Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου, Πρόκληση, Η ιδιωτική ζωή μου σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη, Ο τελευταίος των κομιτατζήδων, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου, Θυμήσου αγάπη μου, Επιχείρηση Απόλλων, Βυζαντινή ραψωδία, Ντάμα Σπαθί σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη.

Τηλεόραση

Ασθενείς και Οδοιπόροι, κοινωνική σειρά βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γ. Θεοτοκά σε σκηνοθεσία Χρήστου Παληγιαννόπουλου, Γεώργιος Βιζυηνός – Η σιωπή των αγγέλων, σειρά για τη ζωή του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή, Βραβείο Σεναρίου Δραματικής σειράς στα Τηλεοπτικά Βραβεία "Πρόσωπα", Το δέκατο τρίτο κιβώτιο, αστυνομική σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Κ. Τσαρούχα, Η διεθνής των ναρκωτικών, σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά, Αθώος ή ένοχος, αστυνομική σειρά βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Κ. Τσαρούχα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, Ποιος σκότωσε τον Άβελ, αστυνομική σειρά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ποντίκα, Μικρογραφίες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, Δημήτρη Βερνίκου και Μιχάλη Παπανικολάου, Ρομαντικές ιστορίες, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παπανικολάου, Βασίλη Γεωργιάδη κ.α., Το καμπαρέ, τηλεταινία, διασκευή του ομότιτλου έργου του Bob Fosse σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη, Εγνατία, κοινωνική σειρά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ποντίκα, Αθάνατες ιστορίες αγάπης, σειρά, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

Ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας των Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Διετέλεσε επί πενταετία μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Τηλεόραση

Η λυγερή, διασκευή του μυθιστορήματος του Ανδρέα Καρκαβίτσα, σε σκηνοθεσία Μ.Παπανικολάου, Θέλω διαζύγιο, θεατρικό έργο σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, Μικροί Μεγάλοι, σειρά σε σκηνοθεσία Αρη Παπαθεοδώρου, Το μπουρίνι, διασκευή της νουβέλας του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Γ. Διαμαντόπουλου, Μικρογραφίες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Παληγιαννόπουλου, Μανούσου Μανουσάκη, Σωτήρη Γκορίτσα, Πάνου Γλυκοφρύδη και Ντίνου Μαυροειδή, Προς Οφρύνιο, διασκευή του μυθιστορήματος του Φ. Δρακονταείδη, σε σκηνοθεσία Γ. Διαμαντόπουλου, Μαργαρίτα Στέφα, διασκευή του μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Πρέκα, Αλεπού και κόρακας, τηλεταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Πιλάβιου, Ο καπιταλιστής, διασκευή μυθιστορήματος του ιδίου, σε σκηνοθεσία Γ. Πετρίδη, Tο χρήμα, τηλεοπτική επιθεώρηση σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου.

Θέατρο

Φλερτ στην Πόρτα, σε σκηνοθεσία Κ. Ξένου, Το Σέσκλο, μονόπρακτο σε σκηνοθεσία Σ. Τσάγκα, 6 μονόπρακτα, σε σκηνοθεσία Κώστα Πρέκα, 4 μονόπρακτα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη, 3 μονόπρακτα, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

Ραδιόφωνο

Μικρόπρακτα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, Τη λέγανε Ελευθερία, μονόπρακτο σε σκηνοθεσία Θεόφιλου Ζαμάνη, 1984 Α’ βραβείο περιοδικού Θεατρικά, Το σιδερένιο καρπούζι,σε σκηνοθεσία Θεόφιλου Ζαμάνη, Ο ελέφας, σε σκηνοθεσία Νίκου Πιλάβιου.

Μυθιστορήματα

Ο θεός αγαπάει τις γυναίκες, Αν αγαπάς, μυθιστόρημα, Φύλαξε μου τις παλιές φωτογραφίες, όλα στις Εκδόσεις Αγκυρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΝΝΙΔΗΣ

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, του Ινστιτούτου Δημοσιογραφικών Μελετών και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Το 1981 τιμήθηκε με κρατικούς επαίνους και με εύφημους μνείες από τον Φ.Σ. Παρνασσός για τα θεατρικά του Ένα συνηθισμένο επεισόδιο και Ένας άνθρωπος στον κήπο.

Κινηματογράφος

Τα διαμάντια δεν λένε ψέμματα, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη, Υποβρύχιο Παπανικολής, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου, Υπόθεσις Ερμής, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία του ιδίου.

Τηλεόραση


Η άλλη τους πλευρά, ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Τ. Γεωργόπουλου, Το όχι των ελλήνων δημοσιογράφων, Ο τύπος στην κατοχή και την αντίσταση, Ο νεανικός τύπος στην κατοχή, ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου, Και γάτα η κυρία, τηλεταινία σε σκηνοθεσία Γ. Ζαραφωνίτη, Άγονη γραμμή, κοινωνική σειρά σε σκηνοθεσία Κ. Μπακοδήμου και Γ. Παπακώστα, Το λιμάνι του Πειραιά, ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρυπίδη, Επιστροφή στις Μυκήνες, σειρά βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ευάγγελου Αβέρωφ σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου, Ο Άη Βασίλης και ο Βασίλης, μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, Ναυτικές ιστορίες, κοινωνική σειρά σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη και Μάριου Ρετσίλα, Ο κύριος Γενικός, σατιρική σειρά σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου