Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

HOPEgenesis η οργάνωση, που δίνει ελπίδα για την υπογεννητικότητα στα απομονωμένα νησιά


Η HOPEgenesis είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποστολή να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη σε γυναίκες ακριτικών ή απομονωμένων νησιών από τη μέρα που μένουν έγκυες έως τον τοκετό τους. Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 από το Δρ. Στέφανο Χανδακά, MD, MBA,PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρουργό. Aσχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, κυρίως με τις γυναίκες, που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές στην Ελλάδα και για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες, που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Αυτοί τη στιγμή 57 ενεργοί εθελοντές είναι ενεργοί συμμετέχουν στην καθημερινή λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού. Η Ιατρική ομάδα αποτελείται από 12 γιατρούς κι άλλους επαγγελματίες υγείας, που βρίσκονται σε 5 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι 15 έμπειροι επαγγελματίες από τομείς όπως η ιατρική περίθαλψη, η επικοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και ο πολιτισμός. Η ομάδα υποστηρίζεται από γυναικολόγους, νοσηλευτές, μαίες, διοικητικό προσωπικό και εθελοντές... που όλοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και όραμα με τη HOPEgenesis. 
Dr Stefanos Chandakas

Σε λιγότερο από ένα χρόνο περίπου 1.000 άτομα έχουν ενταχθεί στη HOPEgenesis ως φίλοι και η υποστήριξή τους υπήρξε καθοριστική για την ίδρυση αυτού του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Επιπλέον περισσότερες από 40 μεγάλες ελληνικές εταιρείες είναι ήδη συνεργάτες της HOPE GENESIS και η υποστήριξη που παρέχουν γίνεται με ποικίλους τρόπους και είναι κρίσιμη για τις καθημερινές δραστηριότητες. Η Τιμητική Επιτροπή των Μεντόρων αποτελείται από 10 εξέχουσες προσωπικότητες, που έχουν πολύχρονη εμπειρία στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Το Επιστημονικό Συμβούλιο αποτελείται από 9 διακεκριμένους επιστήμονες από τον τομέα της ιατρικής, που συμβουλεύει και καθοδηγεί σε θέματα, που σχετίζονται με την ιατρική.

Αυτή τη στιγμή HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε 28 νησιά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015, ενώ σχεδιάζουν να επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές. Συνεργάζεται με Ιατρικά Κέντρα-Μαιευτήρια στις πόλεις: Αθήνα, Ρόδο, Βόλο, Χίο και Σύρο.
Στη HOPEgenesis μπορούν να απευθυνθούν:
1. Έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν από τις περιοχές δράσης του οργανισμού των οποίων είναι μόνιμοι κάτοικοι
2. Έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν και κατοικούν μόνιμα σε απομονωμένη περιοχή της Ελλάδας (που δεν είναι ήδη καταγεγραμμένη στις περιοχές δράσης της HOPEgenesis)
3. Εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επιθυμούν να εντάξουν την κοινότητα ή τον δήμο τους στο πρόγραμμα του οργανισμού

Έρευνα έδειξε ότι οι βασικοί λόγοι για τα χαμηλά ή/και μηδενικά ποσοστά γεννήσεων σε αυτές τις περιοχές δεν είναι αποκλειστικά οικονομικοί. Η ανασφάλεια και η έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων συνέβαλαν επίσης σε αυτήν την πραγματικότητα. Η HOPEgenesis παρέχει στις γυναίκες που ζουν σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες στερούνται προγεννητικών εξετάσεων, ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και φροντίδας. Η αδυναμία αντιμετώπισης της παρούσας κατάστασης θα έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο για τις περιφέρειες αυτές, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Hope Genesis Org - VIDEO

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη HOPEgenesis μπορείς να επισκεφθείς ένα τοπικό σημείο πληροφόρησης (Δήμος , Κοινότητα, ΚΕΠ) ή να ενημερωθείς για τις διαδικασίες στέλνοντας email στο hope@hopegenesis.org ή καλώντας στο +30 210 6455353


Υμηττού και Ερυθρού Σταυρού 5, 6ος όροφος, Γραφείο 6.6, Μαρούσι, ΤΚ. 15123





1000 ΦΙΛΟΙ ως τώρα!   #IAMHOPE #FILOS2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου